Det er irriterende, hvis den bliver væk

Mange cykler bliver stjålet af den ene eller anden årsag. Nogle gange er der bare en lidt for feststemt, der har “lånt” den, men i det mindste sat den af nede ved stationen efterfølgende, andre gange dukker den op hos politiet, og andre gange igen er den helt væk.

Alle cykler har et stelnummer. Det er et helt unikt nummer, der er en slags nummerplade for cykler. Det bruges ved tyverier, og det er den måde, du selv kan tjekke, om en cykel er stjålet på. Det fungerer rigtig godt som identifikation af stjålne cykler – hvis de bliver fundet igen.

Samtidig fortæller nummeret også noget om cyklens alder. De bliver sjældent mere værd over tid, for danskere har en tendens til at slide dem ned. Selve producenten eller importøren afsløres også så der er ret meget information om cyklen samlet et sted. Stelnummeret står heldigvis på de papirer, du får med, når du køber cyklen, så du behøver ikke lede efter det selv.

Danskere har generelt gode cykler. Igen de bruges hele tiden og skal virke. Det giver desværre også professionelle tyvebander, der stjæler løs. Noget der optager både medier og menigmand.

corporate-x