De smukke danske cykelruter

Man behøver ikke være professionel cykelrytter og deltage i Tour de France for at få glæde af cykelsporten. Mange danskere elsker at tage cyklen med på ferie – eller leje cyklerne på stedet – og udforske det danske landskab via pedalkraft.

Danmark er et cykelland og af samme grund er der reserveret tusindvis af kilometer til det cyklende folk i form af cykelruter. Her tager vi et kig på nogle af de allersmukkeste ruter i landet, som du kan nyde, hvad enten du er på ferie eller bare vil ud og have noget frisk luft og lidt motion i weekenden.

Mange har gjort plads til cyklerne enten bagpå bilen eller ovenpå, når turen går mod sommerhuset eller ferielejligheden. Og lige så vigtigt som det er at klargøre cyklen, skal man naturligvis også huske, at bilen skal være i tip top stand til at klare køreturen frem til feriemålet. Sørg for at give bilen et grundigt tjek inden afgang, og skinner solen fra en skyfri himmel, kan det være en god idé med solfilm til ruderne.

Men tilbage til cykelruterne. Helt oppe nordpå i det smukke Nordjylland med alle de dejlige strande, og hvor der er ekstra højt til himlen, finder man en af en landets smukkeste cykelruter. Den går fra Svinkløv til Løkken og strækker sig over cirka 40 kilometer. Altså et lille marathon-løb bare på cykel. Ruten går gennem fredelige stier i plantager og på små stille veje, og på et tidspunkt kører man sågar fem kilometer på stranden, hvor sandet er så hårdt, at det føles helt naturligt.

Et slaraffenland for cyklister

Bornholm er et slaraffenland for cyklister. Ingen motorveje eller nævneværdig trafik gør øen i Østersøen perfekt for cyklende turister. Der findes et væld af cykelruter på Bornholm, og en af de allerbedste går fra Hasle til Allinge. Her kræver det dog, at man er en lille smule i form, da det går op og ned, men strabadserne er det hele værd.

I Vestjylland ved Bovbjerg Fyr har man en cykelrute, som man ganske enkelt kalder “Danmarks smukkeste cykelrute”. Her, helt ude på kanten af kysten kan man cykle – eller vandre – på en sti, der strækker sig 4-5 kilometer langs det frådende vesterhav på en ene side og grønne marker med græssende køer på den anden. Ruten er en del af den nationale cykelrute Nordsøruten.

Der findes utallige andre smukke ruter i Danmark, og i kort form kan nævnes:

  • Amager Rundt. Her kan man – som navnet antyder – cykle hele Amager rundt og finde ud af, at der meget tæt på København findes smuk natur og fred og ro.
  • Nordkyststien. Løber langs den smukke nordsjællandske kyst fra Helsingør til Hundested. Ruten er cirka 70 kilometer lang og kan sagtens bides over i to.

God fornøjelse på cyklen!

corporate-x