Guide til valg af cykel

Er det på tide med en ny cykel? Har du overvejet om det skal være en ny eller brugt cykel? Om det skal være en bycykel eller måske en mountainbike? Med eller uden kurv? Der er en lang række overvejelser, du burde gøre dig, inden du køber din næste cykel.

Ny eller brugt

Du vil kunne spare en masse penge på at købe en brugt cykel, og for nogle vil det være den bedste løsning. Hvor mange kilometer regner du med at cykle om måneden? Har du planer om at cykle til og fra arbejde hver dag som mange medarbejdere gør hos kellfri, så kan det måske være rart nok med en ny cykel, så du ved cyklen kan holde til den daglige distance. En brugt cykel kan godt give dig flere problemer, hvis du cykler langt hver dag. Så er det træls at stå fem kilometer fra hjemmet med to knækkede eger.

Hvilken slags cykel

Cykler du udelukkende i byen på god asfalt, har du nok brug for en bycykel med tynde hjul som ikke vejer for meget, og hvor 3-7 gear er rigeligt.

Har du tænkt dig at gå off-road en gang imellem, eller bor du måske ved en grusvej, så er en mountainbike lige noget for dig. De vejer lidt mere end en bycykel og har nogle bredere dæk til at hjælpe dig gennem det mudrede og bakkede terræn. Her vil det også være en fordel med flere gear, og de fleste mountainbikes kommer med 21 udvendige gear.

Har du tænkte dig at cykle 30 kilometer på landevejen hver morgen til arbejde, så skal du nok på jagt efter en landevejscykel, som vil hjælpe dig med at komme hurtigt på arbejde.

Skal din cykel bruges til at hente børn og handle ind, kan du overveje en af de smarte og rigtig komfortable Christiania ladcykler, hvor der plads til både børn og varer.

Skal du både cykle og bruge offentlig transport for at komme på arbejde, så vil en foldecykel være rigtig praktisk. De fleste foldecykler kører rigtig godt, men dog sjældent lige så godt som en bycykel. Men fordelen ved at kunne folde den, gør måske op for det.

Er kroppen ikke hvad den har været, er det måske på tide med en lækker elcykel som gør det lidt nemmere at komme frem – uden at du mister den skønne følelse ved at cykle.

Rengøring og vedligeholdelse

Nogle cykler er nemmere at vedligeholde end andre, og du bør overveje hvor meget tid du gider at bruge på vedligeholdelse. Hvis du ikke ønsker at bruge alt for meget tid på at gøre din cykel ren, vil det være en fordel at købe en cykel med indvendige gear.

Årstider

Vil du gerne anvende din cykel året rundt, selv i sne og slud, som vi danskere ikke er blege for, så er en mountainbike en bedre ide end en racercykel, eftersom de tynde dæk vil have det rigtig svært på glatte veje.

Bagagebærer og kurv

Hvis du vil bruge din cykel til at handle ind, vil du blive rigtig glad for bagagebærer og kurv.

corporate-x