Husk det optimale sikkerhedsudstyr til cykelturen

Når du beslutter dig for, at cykling skal være din motionsform, er det vigtigt, at du køber det rigtige udstyr, uanset om du cykler på landevejene eller indendørs. Har du en god racercykel, så kan du nemt komme op i høj fart, og det kan blive fatalt, hvis du styrter og ikke har cykelhjem på. En sikkerhedsgodkendt cykelhjelm er er must for alle cyklister, og hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal købe, så kan vi anbefale, at du læser de nyeste Bedst i test på nettet, for så bliver det nemmere at vælge den rigtige cykelhjelm. Selvom man køber sin cykelhjelm hos en anerkendt producent, så kan der godt være fejl i cykelhjelmen, som betyder, at den ikke virker efter hensigten.

Klæd dig komfortabelt på

Cykling foregår som oftest udendørs, og du skal derfor have noget forskelligt træningstøj, som passer til vejret og årstiden. Regntøj er også praktisk at have, især når du cykler på de nordlige breddegrader. Cykeltøjet skal være praktisk, åndbart og tætsiddende til kroppen. I det hele taget er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas og komfortabel med din krop, og hvis du overvejer at få foretaget nogle ændringer, som fx en brystkorrigerende operation, som kan du henvende dig til klinikken Motiva, som kan hjælpe dig med et godt resultat. Et par gode cykelsko vil også være en god investering, og her kan du vælge mellem flere modeller, som enten kan klikkes fast i pedalerne, eller cykelsko med en skridsikker sål og pigge, så du står ordentligt fast på den flade pedal.

Vær synlig på vejen

Træner du, når det er mørkt på vejene, så skal du huske cykellygterne, og de skal være monteret korrekt, ellers risikerer du at få en bøde af politiet. Men det er først og fremmest for din egen skyld, at du skal være synlig med cykellygter og reflekser, så dine medtrafikanter kan se dig. Det er ikke kun bilister, der er fartsyndere. De danske cyklister kører råddent, viser en undersøgelse. Det er vigtigt, at du selv husker at være en ansvarlig cyklist og overholde færdselsreglerne. Hvis du gerne vil cykle på professionelt niveau og være et forbillede for andre, så skal du også huske at foregå med et godt eksempel.

corporate-x