En del af hverdagen

Det kan være sjovt at rejse til andre dele af verden og opleve, hvordan forskellige lande ser på det at cykle. Danskere er vant til, at cykler findes alle steder. De står parkeret foran alle huse og lejligheder, der er særlige parkeringsområder til dem på større pladser, ved supermarkeder, andre forretninger stationer med videre, og de kører på stort set alle veje.

Men du skal ikke rejse langt væk, før en cykel er et stykke legetøj til børn, eller noget du kun bruger til sport. Her er biler, busser og gåben fremherskende, og det er et særsyn at se en cyklist. Vejene er heller ikke indrettet til det at cykle, som det er herhjemme.

Til gengæld er cyklen meget populær i fattigere lande. Her er det ikke miljø, der betyder det største, men at mange nemt kan komme langt og det med varer. Biler er ikke til rådighed for alle, og her er cyklen helt perfekt.

Cyklerne er alle steder

Der er flest af den slags, der er beregnet til en person. Men der er også dem, hvor du kan have børnene og indkøb med. Det er moderne ladcykler, der gør det endnu lettere for børnefamilierne.

Men de mere almindelige af slagsen finder du alle steder. Også i togene, hvor der er indrettet særlige områder til cyklerne. Det kan kombinere lidt motion i hverdagen med turen til arbejde, og det at dele turen op er rigtig god, hvis afstanden er lang.

Ellers er der mulighed for at cykle hele vejen på en supercykelsti, som er den hurtigste rute fra punkt A til B ,lavet særligt til cyklister, så du får en genvej eller to undervejs.

corporate-x