Internationale mesterskaber

I alle de store løb kører rytterne for deres hold. Det er her, de er ansat, og derfor her i de arbejder. Det er på tværs af landegrænser og nationalitet, og derfor kan nogle sammensætte hold af verdens bedste ryttere.

Men der er både nationale og internationale mesterskaber. Alle lande afholder individuelle mesterskaber, og det er derfor ikke ualmindeligt at se en rytter, hvis trøje er det nationale flag. Det vises stolt frem, når man er mesteren. Endnu bedre er trøjen med de mange striber. Den viser nemlig, at man er verdensmester, og den vil rigtig mange ryttere gerne vinde.

Reelt er der to muligheder for at vise sit flag eller vm-trøjen frem. Der afholdes nemlig mesterskaber i både linjeløb, hvor alle starter samtidig, og i enkeltstart. Vinderne af enkeltstarterne bruger derfor kun deres trøjer i de store løb, når der er enkeltstartsetaper, resten af tiden er det vinderne af linjeløbene, der har retten.

I 2017 kom EM endda til Danmark. Herning lagde hus til ruten og viste, at Danmark er et cykelland af rang. Det blev fulgt live og i aviser, og det var en stor succes både for Danmark og for cykelsporten.

corporate-x